UHIĆENO 11 OSOBA

Policija u BiH privodi trgovce drogom

16.12.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini provode veliku akciju razbijanja lanca ilegalne trgovine narkoticima u kojoj je do sada uhićeno jedanaest osoba, potvrdilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske

SARAJEVO - U priopćenju dostavljenom medijima u BiH pojašnjava se kako je među uhićenima i jedan pripadnik Granične policije te zemlje (GPBiH) te da je većina akcija izvedena na području Bijeljine i Brčkog.

Policije iz RS, Brčkog te iz Hercegovačko-neretvanske županije u Federaciji BiH akciju su započele u utorak kada je i pretraženo 15 lokacija.

Pronađeno je više od 190 grama heroina, 478 grama kokaina, stanovita količina marihuane i tableta. Zaplijenjeno je i nešto manje od sedam tisuća eura. Također je pronađeno oružje te streljivo kao i krivotvorena dokumentacija.

Policija je pojasnila kako su sve akcije usmjerene na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina te da je planirana pretraga još četrdeset različitih lokacija.

Navedeno je i to kako je policija u Bijeljini 14. prosinca tužiteljstvu podnijela kaznenu prijavu protiv osamnaest osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe droga.

Policija Brčko Distrikta sličnu je prijavu protiv još osam osoba podnijela u utorak.