španjolska

Policija u Barceloni uhitila dvojicu Alžiraca, navodno planirali teroristički napad

14.07.2020 u 12:27

Bionic
Reading

Španjolska policija uhitila je u utorak u protuterorističkoj operaciji u Barceloni dvojicu Alžiraca, potvrđeno je iz regionalnog policijskog sjedišta za Kataloniju, a mediji navode neimenovani izvor koji kaže da su planirali teroristički napad

Citirajući neimenovani izvor blizak istrazi, španjolska radijska postaja Cadena Ser objavila je kako su uhićeni Alžirci pripremali teroristički napad. Iz policije su odbili komentirati te navode.

Reuters podsjeća kako je u svibnju u Barceloni uhićen državljanin Maroka za kojega se pretpostavljalo da je povezan s Islamskom državom koja je planirala napad.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova Španjolske od početka godine do 5. srpnja u toj je zemlji uhićeno ukupno 16 osoba koje se sumnjiči za povezanost s islamističkim terorizmom.

U kolovozu 2017. godine islamistički militanti kombijem su nasrnuli na prolaznike u bulevaru Las Ramblas u Barceloni te istodobno izveli još jedan napad na civile u drugom dijelu grada pri čemu su usmrtili 16 osoba.