isporuka stolica

Policija traga za direktoricom tvrtke koja je primila predujam za neisporučenu robu

12.02.2021 u 11:42

Bionic
Reading

Zagrebačka policija traga za 45-godišnjakinjom osumnjičenom da je od jedne zagrebačke tvrtke primila predujam od 126.490 kuna za isporuku robe koju njezina blokirana tvrtka nije isporučila

Policija je precizirala da je 45-godišnjakinja kao direktorica jedne zagrebačke tvrtke 7. listopada 2019. dogovorila s oštećenim trgovačkim društvom iz Zagreba isporuku stolaca i kolica za slaganje stolaca iako je račun njezine tvrtke bio blokiran i nije imao mogućnost nastaviti poslovanje.

Kako bi odgovorne osobe oštećene tvrtke održavala u zabludi da će isporučiti robu, osumnjičena je 19. prosinca 2019. izdala zadužnicu u ime svoje tvrtke i u svoje ime kao jamac platitelj.

Budući da njezina tvrtka nije isporučila robu niti je vratila primljeni predujam, oštećena tvrtka je temeljem zadužnice pokrenula prisilnu naplatu potraživanja pri čemu je samo djelomično uspjela naplatiti 7400 kuna jer na računu tvrtke osumnjičene nije bilo dovoljno novaca.

Za osumnjičenom 45-godišnjakinjom, koja je trenutno nedostupna, intenzivno se traga te je protiv nje podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.