NAPAD NA ISLAMSKI CENTAR

Policija pronašla truplo napadača iz Zuericha

20.12.2016 u 11:49

Bionic
Reading

Švicarska policija je u utorak priopćila da je prekinula potragu za muškarcem koji je u pucnjavi u islamskom centru u Zuerichu ranio tri osobe, pošto je identificirala truplo pronađeno u blizini mjesta napada.

'Identificiran je muškarac koji je u ponedjeljak pucao u islamskom centru u Zuerichu. Truplo pronađeno blizu mjesta događaja može se povezati s napadačem', priopćila je policija zueriškog kantona. Zbog toga je 'potraga prekinuta', dodaje.

Policija za sada ne otkriva identitet ubijenog napadača ni okolnosti njegove smrti, a najavljuje više detalja na tiskovnoj konferenciji kasnije tijekom dana. Muškarac tridesetih godina, sav u crnom, u vunenoj kapi, ušao je u ponedjeljak oko 17.30 sati u dvoranu za molitvu u islamskom centru u ulici Eisgasse, nedaleko od glavnog kolodvora u Zuerichu, na sjeveru Švicarske.

Ispalio je više hitaca ranivši trojicu vjernika, među kojima jednog teško, a zatim počeo bježati prema kolodvoru. Žrtve su trojica muškaraca od 30, 35 i 50 godina.

Policija je odmah pokrenula potragu za napadače, koristeći pritom pse i pozivajući u pomoć svjedoke događaja. Nekoliko sati poslije, policija je pronašla truplo ispod mosta nekoliko stotina metara od islamskog centra no nije odmah izvijestila postoji li veza s pucnjavom.

Švicarski mediji su zadnjih mjeseci optužili više džamija u Švicarskoj da potiču radikalizaciju vjernika, napose mladih. Kako pišu glasila, oko 450.000 muslimana živi u Švicarskoj koja ima oko 8 milijuna stanovnika.