ZLOČIN IZ MRŽNJE

Policija pronašla napadača na lezbijski par

06.07.2012 u 11:21

Bionic
Reading

Policija je pronašla mladića koji je 22. lipnja nešto prije šest sati ujutro u zagrebačkom naselju Trešnjevka fizički i verbalno napao lezbijski par

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad I. C, rođenim 1986. te je zločin koji je počinio kvalificiran kako nasilničko ponašanje u vezi zločina iz mržnje. I. C. je pronađen zahvaljujući dobroj suradnji s građanima, doznajemo iz PU zagrebačke. U dosjeu počinitelja su lakši imovinski delikti.

Jedna od žrtava, kažu u PUZ-u, zadobila je u napadu lakše tjelesne ozljede. Riječ je o hrvatskoj državljanki. No, duga žrtva, britanska državljanka, nije zatražila liječničku pomoć te je istog dana napustila Hrvatsku. Ona je, prema iskazu samih žrtava zadobila teške tjelesne ozlijede, tj. frakturu vilice te potres mozga. Odvjetnica žrtava Natalija Labavić za tportal je rekla kako za tu žrtvu još nije zaprimljena medicinska dokumentacija iz Velike Britanije. Kada ju zaprije, proslijedit će ju Državnom odvjetništvu.

'Podsjetimo, zločin iz mržnje započeo je uznemiravanjem i homofobnim ispadima uoči samog napada, dok su djevojke čekale noćni autobus na Glavnom kolodvoru. Iako su ga uglavnom ignorirale, obraćajući mu se jedino s porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, već je s verbalnim zlostavljanjem nastavio i u noćnom autobusu.

Nakon što su djevojke izašle na stanici kod trešnjevakog placa, verbalni napad pretvorio se u fizički – udarcima u glavu. Djevojke su nekako uspjele pobjeći, no on ih je sustigao kod rotora u Novoj cesti te ih je nastavio tući šakama i nogama po glavi i tijelu. Udaljio se tek kad je jedna od djevojaka pozvala policiju', stoji u priopćenju Zagreb Pridea.