TRAGA SE ZA PIROMANIMA

Policija potvrdila: Veliki požar na Marjanu je podmetnut

05.07.2019 u 11:56

Bionic
Reading

Veliki požar koji je u četvrtak poslijepodne izbio na južnim padinama splitskog Marjana, neposredno iznad plaže Kašjuni, podmetnut je - potvrdila je splitska policija u petak ujutro

'Utvrđeno je da je požar izazvan otvorenim plamenom ili žarom. U tijeku je kriminalističko istraživanje', kazali su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj nakon cjelonoćnog očevida.

Vatra je progutala oko četiri hektara šumskog i poljoprivrednog zemljišta, a u jednom trenutku približila se na samo dvadesetak metara od stambenog objekta. Daljnje širenje spriječila je brza reakcija vatrogasaca koji su intervenirali s petnaestak vozila te kanader koji je hitno preusmjeren s drugog požarišta u okolici Šibenika i sa šest bačenih vodenih bombi smirio situaciju.

Kako je tportal izvijestio u četvrtak, policajci su još u vrijeme gašenja locirali mjesto s kojega je vatra krenula, neposredno uz Šetalište Ivana Meštrovića, a potom su izuzeli snimke nadzornih kamera s obližnje kuće i koncentrirali se na automobil stranih registracija iz kojega je izbačen sumnjiv predmet, najvjerojatnije boca. To je ujedno bio jedini predmet na požarištu koji je izgledao kao mogući uzrok požara.

Naknadno su se u javnosti pojavile sumnje u još jedan automobil u vlasništvu rent a car agencije, kao i jednog mladića koji se navodno sumnjivo ponašao.

Podsjetimo, splitski Marjan i protekle godine gorio je u nekoliko navrata, nakon čega je pronađen i uhićen jedan piroman.

  • +27
Požar na Marjanu Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX