zločin iz 2022.

Policija objavila dramatičnu snimku uhićenja pljačkaša FINA-inog vozila

12.04.2024 u 15:56

Bionic
Reading

Jedan od počinitelja (49) pljačke FINA-ininog kombija u studenom 2022. u Rijeci., u kojoj je ukradeno 780 tisuća eura jučer je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku dok drugi (48) trenutno nije dostupan, no, policija zna gdje je i radi na njegovu pronalasku, rečeno je u petak na konferenciji za novinare.

Na policijskoj konferenciji za novinare predstavljeni su rezultati složenog kriminalističkog istraživanja razbojništva počinjenog na štetu FINA-e.

Dvojica maskiranih počinitelja su u studenom 2022. ukradenim vozilom došli do blindiranog kombi vozila FINA-e u garaži trgovačkog centra u riječkom naselju Krnjevu te su uz prijetnju pištoljem razoružali zaštitara i odnijeli novac, dijelom eure, dijelom kune.

Uhićenje pljaškaša FINA-inog kombija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Obojica su s riječkog područja, a sumnjiči ih se za kazneno djelo razbojništva uz prijetnju pištoljem. Tijekom istrage obavljeno je više pretraga, pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela - novac, predmeti kojima je počinjeno kazneno djelo i određena količina droge te uređaji za ometanje signala.

  • +10
Policija o pljački FINA-inog kombija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Novac su trošili na kupnju nekretnina i pokretnina u Hrvatskoj te na putovanja, rastrošni stil života, o čemu se podnosi i kaznena prijava za počinjenje kaznenog djela pranja novca. Dio imovine im je privremeno je oduzet, a bit će donijeta odluka o nekretninama.