užas kod maslenice

Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj su poginule dvije djevojčice; otac i treće dijete iz auta stabilno

18.08.2020 u 09:53

Bionic
Reading

Zadarska policija objavila je detalje strašne nesreće u kojoj su jučer navečer na državnoj cesti D 54 (Maslenica – Zaton Obrovački) poginule djevojčice stare pet i devet godina

Jučer 17. kolovoza u 18.30 sati na državnoj cesti D 54 (Maslenica – Zaton Obrovački) dogodila se prometna nesreća s dvije poginule osobe.

Prema rezultatima očevida koji je poduzet u suradnji sa županijskim državnim odvjetnikom, nesreća se dogodila kada 66-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat (ZG), krećući se dionicom ceste D-547 iz smjera Obrovca u smjeru Sv. Roka, dolaskom do križanja s cestom D-54 nije propustio vozila s prednošću prolaska, kojom prilikom dolazi do sudara s osobnim vozilom marke Audi (ZD), kojim je upravljao 49-godišnji vozač, a koje se kretalo iz smjera Maslenice u smjeru Zatona Obrovačkog.

  • +8
Prometna nesreća kod Zadra Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Nakon sudara osobno vozilo zadarskih registracijskih oznaka se prevrće na krov i udara u betonsko postolje rampe. U prometnoj nesreći smrtno su stradali putnici iz osobnog vozila Audija, dvoje djece u dobi od pet i devet godina, dok su 49-godišnji vozač i putnik – dijete kolima HMP-a prevezeni u Opću bolnicu Zadar na pružanje liječničke pomoći, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede.

Od 19.40 do 1.10 navedena dionica D-54 bila je zatvorena za sav promet. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim vozačem osobnog vozila Fiata zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Otac i djevojčica stabilno

Nakon što su u ponedjeljak kolima Hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar na pružanje liječničke pomoći, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede, zdravstveno stanje 46-godišnjeg I.J. iz Gračaca i devetogodišnje djevojčice stabilno je, javlja Zadarski.

Prema informacijama dr. Edija Karuca, zamjenika ravnatelja zadarske Opće bolnice, 46-godišnjak i djevojčica danas će proći kontrolnu obradu, ali se nalaze izvan životne opasnosti.

U stravičnoj nesreći u ponedjeljak, 17. kolovoza, u 18,30 sati na državnoj cesti D 54 smrtno su stradale djevojčice u dobi od 5 i 9 godina, kćerke 46-godišnjaka iz prvog braka.

Djevojčica koja je s njim preživjela nesreću kćer je njegove nove supruge. Vozač koji je skrivio nesreću kada im je oduzeo prednost prolaza još se nalazi na krim obradi u zadarskoj policiji. Riječ je o 66-godišnjem K.T., koji inače živi u Lici. I on i njegova suputnica u nesreći nisu ozlijeđeni, a nije utvrđena ni prisutnost alkohola.

Stradale djevojčice su se sa polusestrom i ocem kobnog dana vraćale kući sa kupanja.