PRLJAVE POLITIČKE IGRE

Policija lagala da je Kajin bio na obavijesnom razgovoru

Damir Kajin

Damir Kajin

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Srećko Niketić

Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin javno je opovrgnuo navode istarske policije da je bio na obavijesnom razgovoru te je demantirao navode da je bombaš iz Pazina povezan s IDS-om. Pokazao je mail u kojem Bonov brat Boris tvrdi da je Vilim član HDZ-a

Na današnjoj konferenciji za tisak u prostorijama IDS-a predsjednik stranke i saborski zastupnik Damir Kajin pokazao je medijima mail u kojemu brat Vilima Bona zahvaljuje Ivanu Jakovčiću i Damiru Kajinu na obrani njihove obitelji i u kojem Boris Bon, brat osumnjičenog za podmetanje eksploziva, potvrđuje da je njegov brat bio član HDZ-a s članskom iskaznicom oko broja 100 te da je na njoj bio potpis Đure Perice, izvještava Regional Express.

U istom mailu Boris Bon iznosi svoje stavove o Marku Perkoviću Thompsonu te napominje da koncert navedenog pjevača ne treba zabraniti iz sigurnosnih razloga, nego iz civilizacijskih. Thompson je nečiji projekt, tvrdi Boris Bon, jer ima potpunu zaštitu vlasti i Crkve.

U nastavku konferencije za tisak Damir Kajin je istaknuo da, kada čovjek pogleda komplot Državnog odvjetništva i istarske policije, može se samo upitati u kakvoj mi to državi živimo. 'Cilj plasiranja laži o obavijesnom razgovoru imao je samo jednu namjeru, moju kompromitaciju i zastrašivanje', naglasio je Kajin. Ti koncerti nemaju uvjete da se održe u Boćarskom domu i samo je pitanje hoće li istarska policija poštovati zakon.

'Jučer sam razgovarao u 14.30 s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i pitao ga da li je sa mnom obavljen obavijesni razgovor? Rekao je ne i obećao mi da će to obznaniti u javnost. Policija je podmetnula laž da je Damir Kajin bio na obavijesnom razgovoru, ako je to bila spremna učiniti jednom saborskom zastupniku, što li tek rade drugima? Ne govori to Damir Kajin sebe radi, već radi drugih. U bilo kojoj zemlji ljudi koji su spremni za takvo podmetanje, bili bi smijenjeni. Ovaj slučaj je pod međunarodnom prizmom, a policija kaže da je radila po nalogu državne odvjetnice, a gospodin Bajić kaže da nije bilo nikakvog obavijesnog razgovora', kaže Kajin.

Pita se kome onda vjerovati. Ako je bio obavijesni razgovor, policija takav razgovor sigurno ima zabilježen i neka ga objave. Ako nemaju snimku i nije vođen obavijesni razgovor, to znači da je glasnogovornica policije lagala. Tko je naložio glasnogovornici da izgovori laž? Je li netko smjestio Dragutinu Cestaru? Istarska policija, ovim se činom, izgleda svrstala u funkciju politike, ekipe s Trga hrvatskih velikana, zaključio je Kajin.

Istarskoj policiji je poručio da pronađe naručitelja rušenja Boćarskog doma u Pazinu te da ispita počinitelja, koji se nalazi izvan životne opasnosti.
'Objavite počinitelja rušenja hrvatske Ptice. Objavite imena rušitelja partizanskih spomenika i onih koji ispisuju fašističke grafite. Zašto ih štitite?' napomenuo je.

Na samom kraju, Kajin je istaknuo da je na zagrebačkom koncertu Thompsona stradao inspektor jer je prijavio izvođača zbog rasističkih poruka, a da bi sada on 'trebao ispasti kriv zato što se suprotstavlja onima koji Istru dijele po nacionalnoj i vjerskoj osnovi'.

Marino Roce, tajnik HDZ-a Istarske županije na Kajinovu je presicu odgovorio presicom. Javnosti je poručio da je mail Borisa Bona 'ogolio obitelj Bon kao ljevičarsku', te da se iz njega vidi kojem političkom miljeu pripada bombaš Vilim Bon.

Roce je izjavio kako Vilima Bona nema u evidencijama članova županijskog HDZ-a niti je Bon ikada evidentiran kao član stranke u njihovoj središnjici u Zagrebu.

Roce je izjavio da je Damir Kajin jednako odgovoran za bombu u Pazinu kao i Vilim Bon. Prema Rocinim riječima Kajin je širio govor mržnje kojim je 'sugerirao da će se nešto tako dogodi'.

'U Umagu je izjavio da ne treba birati sredstva da se spriječi nastup Thompsona i nakon toga se desilo ovo u Pazinu. Kajin nije antifašista iako stalno napominje kako pripada tom pokretu', završio je Marino Roce.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi