SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

'Policija je pucala oko mene tražeći imena ubojica'

21.09.2010 u 11:11

Bionic
Reading

'Od ovog suda tražim samo istinu i pravdu. Nisam dovezao skuter Željku Milovanoviću u vremenu u kojem vi to navodite, tada sam bio u Brezovici', kazao je Luka Matanić, drugooptuženi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, odgovarajući na pitanja odvjetnika, zamjenika USKOK-a i sutkinje Županijskog suda u Zagrebu Ivane Kršul

Matanić je istaknuo da je prilikom hapšenja u Spačvi policija bila brutalna te da su nekoliko puta na putu za Zagreb stajali u zaustavnom traku, izvodili ga iz auta i pucali pored njega, sve ne bi li im rekao tko je ubio Pukanića i Ivanu Hodak.

'Policija mi je nudila suradnju ako kažem tko je ubio Pukija i Hodakicu. Rekli su mi da u tom slučaju neću ići u pritvor', kazao je Matanić. Drugooptuženi je priznao da je nakon eksplozije u kojoj su ubijeni Pukanić i Franjić kontaktirao s prvooptuženim Robertom Matanićevm oko odlaska na nekakvu večeru, a u dva SMS-a je komunicirao i s petooptuženim Bojanom Gudurićem, s kojim je navodno dogovorio odlazak na trening dan kasnije.

Matanić je također priznao da je nakon eksplozije vozio Željka Milovanovića do benzinske postaje nadomak izlaza s autoceste za Ivanić Grad, gdje se ovaj našao s nekim ljudima u automobilu njemačkih registarskih oznaka. Tada mu ništa nije bilo sumnjivo, a za eksploziju u Vlaškoj ulici čuo je sljedećeg jutra, kada je na poslu njegov šef prepričavao kako su popucala stakla na stanu njegovih roditelja.

Suđenje se nastavlja iznošenjem obrane trećeoptuženog Amira Mafalanija.