STARO PIVO U KANALIZACIJI

Policija i inspektori opet u Karlovačkoj pivovari

29.04.2009 u 15:20

Bionic
Reading

Karlovačka policija u srijedu je zaprimila dojavu od aktivista eko društva Pan da se u krugu Karlovačke pivovare iz cisterna u kanalizaciju istače staro pivo

Do spornog je događaja, o kojem su anonimnom dojavom građani obavijestili eko udrugu, došlo je najvjerojatnije u utorak navečer. Uz pratnju policije u proizvodne pogone Karlovačke pivovare, u srijedu su ušli predstavnici inspekcijskih službi Zavoda za javno zdravstvo i drugih nadležnih tijela. Oni uz pomoć radnika Vodovoda i kanalizacije u pregledavaju kanalizacijski sustav i uzimaju uzorke iz kanalizacijskih otvora.

Iz pivovare očekivano negiraju bilo kakve incidente. 'Mogu vam reći da smo provjerili te informacije da se tijekom jučerašnjeg dana piva izlijevala u kanalizacijski sustav i one jednostavno nisu točne. Proizvodni proces kontinuirano ide dalje i sve se uredno nastavlja, no izlijevanja starog ili pokvarenog piva jednostavno nije bilo', rekla je za Radio Mrežnicu Ljudmila Bratko-Gašpić, glasnogovornica pivovare.

Potok uz koji je otrovan Zdravko Martinović

Karlovačku pivovaru prije desetak dana građani su policiji prijavili zbog smrada i mutnog potoka Grabica, no iz tvornice su tada negirali bilo kakva ispuštanja. Na tom je istom mjestu prije dvije godine otrovan Karlovčanin Zdravko Martinović, koji je umro nedugo nakon toga. Zbog njegove smrti, direktorima pivovare sudi se na Županijskom sudu u Karlovcu, piše Slobodna Dalmacija.