U PROSVJEDIMA PROTIV ĆIRILICE

Policajci ne znaju tko ih je ozlijedio

03.12.2014 u 18:47

Bionic
Reading

Troje interventnih policajaca koji su u srijedu na vukovarskom Općinskom sudu svjedočili u postupku protiv Igora Smolčića, Envera Arnautovića, Zvonimira Kološnjaja i Ivice Staničića zbog razbijanja dvojezičnih ploča rekli su kako ne znaju tko ih je ozlijedio u naguravanju s prosvjednicima

U nastavku sudskog postupka protiv Smolčića, Arnautovića, Kološnjaja i Staničića, koji su optuženi za više kaznenih djela vezanih uz događaje od 2. rujna 2013. i razbijanje dvojezične ploče na zgradi Porezne uprave u Vukovaru, ispitano je šest svjedoka, među kojima i troje pripadnika vukovarsko-srijemske Interventne policije koji su i ozlijeđeni u naguravanju prilikom razbijanja ploče.

Nijedno od njih troje, kako su izjavili pred sudskim vijećem, ne zna tko ih je ozlijedio. Policajac Marko Milošević u naguravanju je ozlijedio vrat, policajka Zrinka Brkić ramena, a Brigita Vidaković ruku.

Po riječima Marka Miloševića, policajci su imali zapovijed da čuvaju postavljene ploče te da ne primjenjuju nikakvu silu na prosvjednicima.

Nakon ročišta, optuženi Enver Arnautović rekao je novinarima kako je zadovoljan iskazima interventnih policajaca koji su, kako je dodao, govorili istinu. Ponovio je kako i dalje smatra da je riječ o politički montiranom procesu koji dolazi iz politike, to jest od istih onih ljudi koji su odlučili da se postave dvojezične ploče.

Prije današnje rasprave skupina od dvadesetak osoba nalijepila je preko dvojezične ploče na zgradi Općinskoga suda hrvatsku zastavu, a to su učinili i na većini dvojezičnih ploča postavljenih na zgradama državnih institucija u Vukovaru.

Novo ročište najavljeno je za 28. siječnja 2015. ispitivanjem novih svjedoka.