NESVAKIDAŠNJA AKCIJA

Policajci lecima upozoravaju vlasnike bicikala

11.09.2010 u 09:16

Bionic
Reading

Potaknuti povećanim brojem krađa bicikala na području grada Požege, tamošnji su kontakt-policajci došli na nesvakidašnju ideju. Osmislili su letke upozorenja koje ostavljaju na svakom nezaključanom biciklu

Kazne za nepropisno parkiranje i razne druge ceduljice ostavljene ispod brisača automobila sasvim su uobičajena pojava, no zasigurno bi vas iznenadilo da policajac ostavi cedulju na vašem biciklu. Požeški kontakt policajci tako su ovih dana 'okitili' bicikle svojih sugrađana. Na sreću, nije riječ ni o kakvoj kazni, već samo o dobronamjernom letku upozorenju nepažljivim vlasnicima koji svoje bicikle ostavljaju nezaključane.

'Ovako ostavljen bicikl meta je kradljivcima! Kako sada čitate ovo upozorenje ostavljeno na svom biciklu, tako ste mogli ostati bez njega, osvrtati se i gledati daleko niz ulicu pitajući se, 'gdje je moj bicikl!'', stoji u letku čiju su izradu inicirali kontakt policajci koji djeluju u okviru strategije Policija u zajednici.

Edukativni letak savjetuje vlasnicima i kako sigurnosnim mjerama i bez velikog ulaganja spriječiti krađu bicikla. Upozorava se bicikliste da tijekom dana bicikl obavezno osiguraju lancem.
'Ne ostavljajte bicikl bez zaštite ili s njom u noćnim satima na otvorenom prostoru, jer nijedna zaštita mu neće pomoći', stoji u letku u kojem se također upozorava vlasnike da svoje bicikle ne ostavljaju u otvorenim garažama, haustorima zgrada, stubištima, bez obzira na to bili oni zaštićeni ili ne. U suprotnom, velika je vjerojatnost da ujutro više ne pronađu svoj bicikl tamo gdje su ga ostavili, baš kao i 25 Požežana koji su u posljednjih nekoliko mjeseci ostali bez svojih bicikala.