UBOJICA NA DOPUSTU

Policajac opet ubio crnca, novi neredi u St. Louisu

09.10.2014 u 09:48

Bionic
Reading

Policajac koji nije bio na dužnosti ustrijelio je crnca koji je pucao na njega, objavili su policijski dužnosnici, a ubojstvo je izazvalo nove prosvjede samo nekoliko kilometara od predgrađa St. Louisa Fergusona. Rođakinja ubijenog crnca tvrdi da je bio nenaoružan i da je u ruci imao sendvič za koji su mislili da je pištolj

Tridesetdvogodišnji policajac, koji je radio za zaštitarsku tvrtku ali je nosio policijsku odoru, pokušao je zaustaviti sumnjivca koji je bježao, rekao je glasnogovornik policije St. Louisa Schron Jackson.

Bjegunac, kojega policija opisuje kao crnca između 18 i 20 godina, okrenuo se i zapucao na policajca koji je uzvratio vatru i ubio osumnjičenog.

Policajac, koji je za policiju radio šest godina i bijele je rase, nije ozlijeđen, rekao je Jackson dodajući da je upućen na dopust te je pokrenuta istraga.

Masa prosvjednika okupila se na mjestu incidenta u južnom dijelu St. Louisa, samo nekoliko kilometara od Fergusona, poznatog po nasilnim prosvjednima zbog ubojstva 18-godišnjeg Michaela Browna kojega je upucao bijeli policajac Darren Wilson.

Oko 200 prosvjednika izašlo je na ulice, a njih desetak u jednom je trenutku počelo udarati po dva policijska vozila u kojima su bili policijski službenici.

Rođakinja ubijenog crnca Teyonna Myers izjavila je lokalnom listu da je bio nenaoružan u trenutku ubojstva. 'U ruci je imao sendvič za koji su mislili da je pištolj. Ponavlja se slučaj Michaela Browna', rekla je.

Ubojstvo se dogodilo u četvrti Shaw, povijesnom dijelu grada s niskom stopom kriminaliteta.