ORANICE, LIVADE, KUĆA, STAN

Polančecu blokirana sva imovina

Damir Polančec 1

Damir Polančec 1

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjeko Skledar

Zagrebački Županijski sud po nalogu USKOK-a blokirao je imovinu bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, koji se nalazi u pritvoru u Remetincu

Polančec ima stan na zagrebačkom Vrbiku od 40 kvadrata, obiteljsku kuću u Koprivnici i nekoliko oranica i livada ukupne površine deset tisuća kvadrata kod svog rodnog Đelekovca.

Blokirane su u Polančecove dionice Podravke vrijedne oko tri milijuna kuna. Bivši potpredsjednik Vlade četiri tisuće dionica prijavio je u svojoj imovinskoj kartici, dok na skrbničkom računu ima još pet i pol tisuća dionica.

USKOK bi mogao tražiti i blokadu novca koji je Polančec zaradio u posljednjih nekoliko mjeseci prodajom šest tisuća Podravkinih dionica.

Osim Polančecove, blokirana je i imovina zagrebačkog odvjetnika Zorana Markovića kojega USKOK tereti da je lažiranjem računa od Podravke protuzakonito naplatio oko 1,8 milijuna kuna.

Polančeca se tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti pri ugovaranju kredita kod mađarske OTP banke za kupnju 10,6 posto Podravkinih dionica za tvrtku Fima Ami s Malte. Budući da je Podravka bila jamac za cijeli posao, nadležno tužiteljstvo sumnjiči Polančeca da je, zajedno s dvojicom Podravkinih čelnika, Zdravkom Šestakom i Josipom Pavlovićem, oštetio tu tvrtku za najmanje 75 milijuna kuna. Sudska blokada njegove imovine zatražena je radi osiguranja nadoknade moguće štete.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi