AFERA SPICE

Polančec nije bio na sastanku za preuzimanje Podravke

12.06.2012 u 19:07

Bionic
Reading

Snimka dodjele Zlatne kune, pregledana danas na zagrebačkom Županijskom sudu, pokazala je da je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec 20. veljače 2006. bio na dodjeli te nagrade, a ne na sastanku, na kojem su u isto vrijeme, prema svjedočkim tvrdnjama bivšeg predsjednika uprave Podravke Miroslava Vitkovića, Damir Polančec i ostali optuženi u slučaju Spice dogovorili početak privatizacije Podravke

Iako je svjedok tvrdio da na dodjeli Zlatne kune nisu bili ostali članovi Uprave Podravke, kao ni tadašnji potpredsjednik Vlade Damir Polančec, danas je objasnio da na tom događaju nije nikoga vidio iz Uprave Podravke te da nije obratio pažnju na taj detalj je li Polančec bio prisutan.

Nakon što je iz pregledane video snimke dodjele Zlatne kune proizašlo da je Polančec od početka do kraja tog događaja bio prisutan, svjedok je rekao da je na dodjeli nagrade bilo više od 300 uzvanika.

Polančecov branitelj Anto Nobilo tvrdi da sporni sastanak nikad nije održan i da je svjedok najmanje desetak puta protuslovno iskazivao u istrazi i na raspravi.

Miroslav Vitković, koji se u medijima spominjao kao krunski USKOK-ov svjedok u aferi Spice, i sutra će nastaviti svjedočenje u unakrsnom ispitivanju obrane.

Za nezakonitosti, kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna, USKOK uz Polančeca tereti bivše čelnike Podravke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora SMS-a Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.