IZVANREDNA PRESSICA MRŠIĆA

'Polančec ne govori istinu, mjesecima ga zovemo'

11.05.2009 u 18:54

Bionic
Reading

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je rekao da su neistinite prošlotjedne tvrdnje potpredsjednika Vlade Damira Polančeca za posjeta Podravki o tome da ga više od četiri godine, koliko je u Vladi, koprivnička Gradska uprava nijednom nije ugostila

KOPRIVNICA - Mršić je izjavio da je dopisom tražio sastanak s Polančecom kako bi Koprivnica na upravljanje dobila bivšu Vojarnu "Ban Krsto Frankopan" te da se dogovore o prenamjeni te vojarne u sveučilišni kampus. Polančec mjesecima nije odgovarao, rekao je Mršić. Kako je izjavio, zvao ga je još 18 puta, tri puta lani u veljači i 15 puta u ožujku i travnju, a uvijek je dobio odbijenicu.

O tome je razgovarao s predsjednikom Mesićem, kojemu je ministar obrane Branko Vukelić rekao da je to u ovlasti Ureda za gospodarenje državnom imovinom, a kako je rekao Mršić, zanimljivo je da taj ured vodi upravo Polančec.

Gradonačelnik Mršić ustvrdio je kako je potpredsjednik Polančec pravo lice pokazao nakon njihova sastanka sa stečajnim upraviteljem Tvornice obuće "Sloga" Darkom Šketom.

"Inicirao sam sastanak u veljači ove godine da ih upoznam s idejom kako tu tvrtku spasiti od propasti, no od tada se Polančec ne javlja iako je obećao da ćemo nastaviti suradnju. Isti pristup je pokazao i prije nekoliko dana kad je otvorio nastavak izgradnje autoceste prema Koprivnici, a kakav je, vidimo i na predizbornim skupovima na kojima obećava sve i svašta i napada političke neistomišljenike", izjavio je koprivnički gradonačelnik.

Mršić je rekao i da Polančec dobiva pozivnice za Dan Koprivnice, Podravske motive, Renesansni festival i druge događaje, no godinama na njih ne dolazi.