RAZLOG REAGIRANJA DR. IVE

Polančec će teretiti Sanadera?

Polančec i Sanader

Polančec i Sanader

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Iza jučerašnje reakcije bivšeg premijera Sanadera koji se oglasio pismom u Jutarnjem listu skriva se zapravo strah od onoga što bi u svojoj obrani pred sudom mogao iznijeti bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Piše to Nacional, pozivajući se na visokopozicionirani izvor iz Vlade

Sanader je, kako piše Nacional, jučer prekinuo višemjesečnu šutnju jer je doznao da će Damir Polančec negirati krivnju u slučajevima koji mu se stavljaju na teret, ali i da će pred sudom iznijeti obranu koja će se temeljiti na tezi da je sve sporne političke odluke donosio uz znanje i amenovanje svojih nadređenih, odnosno samog Sanadera.

Nacionalu je tu tvrdnju iznio visokopozicionirani izvor iz Vlade, a informatori su ovom tjedniku čak potvrdili da se Sanader prije nekoliko dana počeo ozbiljnije raspitivati o načinu na koji će se Polančec braniti na sudu. Navodno je Sanader pritom doznao da će Polančec tvrditi kako je samo htio pomoći koprivničkoj kompaniji, a da pritom ne zloupotrijebi svoj položaj te da se nezakonito ne okoristi tim poslovima.

U tom kontekstu Sanader se pogotovo zabrinuo zbog Polančecove obrane koja se tiče dogovaranja prodaje Ine, ponajprije realizacije kredita od 34,2 milijuna eura koji je preko mađarskoga MOL-a isplaćen Podravci, a kojim je financirana kupnja 10,6 posto dionica te tvrtke. Polančec bi po svemu sudeći u ovom slučaju trebao tvrditi da je sve odluke provodio uz blagoslov Vlade, odnosno njemu nadređenog Ive Sanadera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi