RIBOKRADICA

Pokušao ukrasti 130 šarana

11.05.2010 u 13:43

Bionic
Reading

U mjestu Oriovac kod Slavonskog Broda 30-godišnjak je iz ribnjaka u vlasništvu tvrtke Oriovac pokušao ukrasti 130 šarana. Iako u tome nije uspio, 51-godišnjem vlasniku ribnjaka nanio je štetu jer je polovica ribe uhvaćene u njegovu mrežu uginula

Djelatnici su 29. travnja pokraj ribnjaka zamijetili sumnjivu nepoznatu osobu u trenutku kada je postavljala mreže. Čim je kradljivac shvatio da je otkriven, dao se u bijeg te je uspio umaknuti djelatnicima koji su potom pronašli postavljenu mrežu, tzv. špiglericu, dužine oko 100 m.

U ribokradičinu mrežu već se uhvatilo 130 šarana, a gotovo polovica riba, težine 90 kg, uginula je u mreži. Preživjelih 70 šarana radnici su odmah vratili u ribnjak radi daljnjeg uzgoja.

Iako su krađe iz ribnjaka sve češća pojava, uglavnom se radi o sitnima, te je ovo dosad najveća zabilježena krađa u oriovačkom ribnjaku.

Nakon zaprimljene dojave, policija je ubrzo pronašla ribokradicu. Riječ je o 30-godišnjaku iz Oriovca, koji je namjeravao dalje prodati ukradenu ribu. Jučer je uhićen i protiv njega će se podnijeti posebno izvješće nadležnom općinskom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi zbog počinjenog kaznenog djela krađe.