PODUZETNI SLOVENAC

Pokušao prošvercati Afganistanca i Somalijku s djecom u Sloveniju

05.03.2012 u 14:02

Bionic
Reading

Bujska granična policija uhitila je 46-godišnjeg državljanina Slovenije prilikom ilegalnog prebacivanja stranaca preko državne granice, za što je i pritvoren. Naime, granična policija zatekla ga je u četvrtak oko 19.30 sati u mjestu Kućibreg kako u vozilu marke Mercedes S 500, slovenskih registarskih oznaka, prevozi četvero državljana Afganistana i jednu državljanku Somalije

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 'poduzetni' Slovenac u četvrtak u prijepodnevnim satima s Peugeotom 307 došao u Zagreb, gdje je ukrcao 37-godišnjeg državljanin Afganistana i njegovo troje djece te 20-godišnju državljanku Somalije. Nakon što ih je dovezao do mjesta Dugo Brdo, premjestio je strance u drugo vozilo, Mercedes S 500 te je s putnicima nastavio vožnju u smjeru državne granice sa Slovenijom, no policijski službenici su ih zatekli i uhitili u mjestu Kućibreg.

'Radi počinjenog prekršaja iz Zakona o azilu, punoljetnom državljaninu Afganistana i državljanki Somalije, izrečena je presudom Prekršajnog suda u Umagu zaštitna mjera protjerivanja iz Hrvatske u trajanju od šest mjeseci, nakon čega su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagreb', izvijestila je PU istarska.

Zbog osnovane sumnje da je za novac pokušao prošvercati petero stranaca u Sloveniju, 46-godišnjem Slovencu pak slijedi kaznena prijava te je u petak, oko 23.45 sati, i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.