RASTROJENI VJERNIK

Pokušao napasti svećenika metalnom šipkom

28.12.2008 u 11:41

Bionic
Reading

Mlađi muškarac, jače građe, s ožiljkom na ćelavoj glavi, ušetao je u crkvu Sveta Mati Slobode u Zagrebu i pokušao napasti dona Damira Stojića

Taj čovjek je bolestan. Došao je prije mise. U rukama je imao palicu, a na leđima ruksak. Za vrijeme mise prišao je oltaru s mobitelom u zraku i nešto buncao. Sjeo je i mirovao do kraja, pa krenuo za nama. Nije nam bilo jasno što hoće.

Vjernici su vidjeli da ima nož iza leđa, priča don Damir Stojić (35), najmlađi od sedmero svećenika crkve Sveta Mati Slobode u Zagrebu. Mlađi muškarac, niže jače građe, s ožiljkom na ćelavoj glavi, ušetao je u crkvu prije 7 sati, uoči tihe mise. Kružio je, pa sjeo, a nakon mise svećenika pokušao napasti metalnom palicom. Bilo je šest do sedam vjernika.

Jednog je umalo udario glavom jer ga je pokušao zaustaviti. Don Stojić kaže kako ga nikad nije vidio, a do dolaska policije je razgovarao s njim.

- Razgovor ga je umirio. Pričao mi je o parketima i ciglama, a ja sam klimao glavom. Bilo mi ga je žao. Kad je vidio policiju, uznemirio se. Znate, taj čovjek živi u svom svijetu. Ima žestoke tikove. Priznajem, bilo me strah na početku. Mislio sam da će me udariti - nastavio je i dodao kako su čudaka prevezli u Psihijatrijsku bolnicu. Molit će za njega i posjetiti ga u bolnici.