nakon skidanja imuniteta

Pokrenuta istraga protiv ministra Aladrovića, evo za što ga USKOK sumnjiči

15.03.2022 u 13:04

Bionic
Reading

Nakon što mu je Vlada skinula imunitet Uskok je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, otvorio istragu protiv ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića

Ministra Josipa Aladrovića sumnjiči se za pogodovanje prilikom zapošljavanja dviju osoba 2018. i 2019. u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), čiji je tada bio ravnatelj, piše Jutarnji list.

Istragom su obuhvaćeni sada već bivši ministar gospodarstva Darko Horvat, njegova bivša pomoćnica Ana Mandac, ali i gradonačelnik Županje, bivši HDZ-ovac, a sada nezavisni kandidat kojega je podržao Domovinski pokret, Damir Juzbašić. Juzbašić je optužen da je preko Mandac urgirao pri zapošljavanju jedne od kandidatkinja.

  • +2
Josip Aladrović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Aladrović je prije mjesec dana rekao za Jutarnji list kako odbacuje optužbe o pogodovanju prilikoom zapošljavanja te da nikada nikome nije pogodovao. Otvaranjem istrage protiv Aladrovića, a ranije i Miloševića, dvojica ministara u aktualnoj Vladi nalaze se trenutno pod istragom Uskoka.