GROZD PREMIJERU:

Pokrenite istragu protiv Štulhofera!

11.02.2013 u 21:01

Bionic
Reading

Udruga Glas roditelja za djecu - GROZD uputila je premijeru Zoranu Milanoviću otvoreno pismo u kojemu, između ostalog, traži smjene Aleksandra Štulhofera i Željka Jovanovića

Od predsjednika Vlade traže da isključi Aleksandra Štulhofera iz povjerenstva za izradu programa zdravstvenog odgoja te da zatraži od Državnog odvjetništva da pokrene istragu o tome je li prof. Štuhofer povezan s izlaganjem maloljetnika pornografiji i širenjem pedofilije u Republici Hrvatskoj.

Traže smjenu i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića te traže da mu se onemogući rad na sličnoj poziciji u Vladi jer je, 'zbog brojnih propusta u njegovu radu, u sve škole u RH uveden neznanstveni program koji počiva na rodnoj ideologiji te slijedi smjernice Svjetskog kongresa seksologa koji, između ostalog, promiče pedofiliju', kažu u Grozdu. Traže i smjenu Vinka Filipovića s mjesta ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje jer je Štulhofera imenovao za autora 4. modula zdravstvenog odgoja.


Od Milanovića traže i poništenje odluke ministra Jovanovića od 28. rujna 2012. kojom se zdravstveni odgoj uveo u škole kao obavezan kurikulum. 'Kao što neosporni dokazi pokazuju, g. Štulhofer, autor 4. modula programa zdravstvenog odgoja, osim što je stipendist i suradnik instituta Kinsey iz SAD-a čije znanstvene postavke se, između ostalog temelje i na seksualnom zlostavljanju djece, i sam već dugi niz godina surađuje s osobama koje su deklarirani pedofili. Tako je na Kongres seksologa koji je organizirao 2001. godine u Dubrovniku pozvao dva deklarirana pedofila, g. Verna Bullougha i g. Erwina Haeberlea, te zagovaratelja pedofilije Thea Sandforta. S g. Sandfortom je surađivao kao suautor knjige 'Sexuality and Gender in Postcommunist Eastern Europe and Russia'. G. Sandfort je, između ostalog, pobornik snižavanja dobne granice za upuštanje djece u spolne odnose te autor kontroverznog 'istraživanja' u kojem je intervjuirao dječake u dobi od 10 do 16 godina u stanovima muškaraca koji su ih iskorištavali te ne prijavivši pedofiliju zaključio kako je tim mladićima dobro u 'vezama' u kojima se trenutno nalaze', kažu.

Spominju i to da se Štulhofer usprotivio podizanju dobne granice od 14 na 16 godina starosti za stupanje u spolne odnose s punoljetnim osobama u RH. 'Kao što je udruga Glas roditelja za djecu, koja predstavlja više od 40.000 roditelja u Republici Hrvatskoj u više navrata upozoravala, kurikulum zdravstvenog odgoja, posebice njegov 4. modul, uveden je u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj kršeći zakone i međunarodne propise, njegov sadržaj nameće rodnu ideologiju i postavke Svjetskog kongresa seksologa koji, između ostalog, promiče i pedofiliju, nije znanstveno utemeljen te spolnost u potpunosti odvaja od vrijednosti većine roditelja u Republici Hrvatskoj.

Slobodni smo Vas zamoliti i da iz povjerenstva za izradu kurikuluma povučete svoju suprugu, dr. Musić-Milanović jer činjenica da je i ona jedan od pet članova povjerenstva, daje, vjerujemo, lažni kredibilitet prof. Štulhoferu te neznanstvenim i ideološkim temeljima uvedenog programa', zaključuju.