OPREZ U VOŽNJI

Pojačan promet na većini cesta prema moru

21.07.2012 u 07:35

Bionic
Reading

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, posebice na autocesti A1 između Lučkog i Bosiljeva, duž cijele A2 Zagreb-Macelj, te na Zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se vozi u kolonama i usporeno od čvorova Buzin i Jankomir prema naplatnim postajama Lučko, javlja Hrvatski autoklub (HAK)

Prekinut je promet na državnoj cesti D106 Žigljen-Novalja, na otoku Pagu, te do daljnjega ne plovi trajekt na liniji Prizna-Žigljen, zbog prometne nesreće. U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4,30 sati na državnoj cesti 106 u blizini trajektnog pristaništa Žigljen poginuo je pješak na kojeg je naletjelo osobno vozilo, izvijestila je ličko-senjska Policijska uprava.

Cestovni promet je u prekidu, a ne plove ni trajekti dok ne završi očevid. Promet za otok Pag i Novalju teče obilazno jadranskom magistralom, odnosno cestom Posedarje-Pag.

Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje do povremenih zastoja dolazi kod naplatnih postaja Rupa, u oba smjera. Vozače se moli za strpljenje, te upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U smjeru unutrašnjosti nema gužvi i zastoja.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Macelj (čekanja oko 30 min), Metković (čekanja oko 1 sat), te na Bregani i Rupi (čekanja oko 15 min). Izlazak vozila je pojačan na Bajakovu.

Danas nakon posljednjeg polaska iz Drvenika Malog i Velog i dolaska u Seget Donji u 20,10 sati trajekt neće produžiti do Trogira već će ostati u Segetu Donjem. Iz Segeta Donjeg za Drvenik Mali i Veli isplovit će u 20,40 sati, zbog održavanja manifestacije ‘Jadranske igre 2012’. Grad Trogir će osigurati prijevoz putnika iz Segeta Donjeg do Trogira i obrnuto.