IZVANREDNA PRESICA

Pogoršala se situacija u Brodsko-posavskoj županiji, deset novooboljelih

04.07.2020 u 09:41

Bionic
Reading

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije te značajnog porasta novozaraženih osoba, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković sazvao je izvanrednu konferenciju za medije

Došlo je do daljnjeg pogoršanja epidemiološke situacije u Brodsko-posavskoj županiji. Imamo 10 novooboljelih, a za dvoje njih ne znamo gdje su se zarazili, rekli su na konferenciji za novinare dodajući da nisu gotovi svi nalazi te da zaraženi imaju oko 300 kontakata i oni su svi u samoizolaciji.

'Neće svi biti testirani. Prioritet su medicinski radnici ili neke specifične situacije, primjerice ako u obitelji ima onkoloških bolesnika ili ako netko radi u domu za starije', kazao je načelnik stožera. Dio zaraženih je asimptomatski, a dio ima blaže simptome kao što su temperatura, kašalj...

Jedna je osoba hospitalizirana sa sumnjom na COVID-19, u devedesetim godinama. Apelirao je na zaražene građane da ne zataje niti jedan od kontakata. Jučer je uzeto više od 170 briseva, prekjučer više 120, a u zadnjih tri dana oko 500 briseva, javlja Večernji list.

Podsjetimo, jučer je u Brodsko-posavskoj županiji potvrđeno pet novih slučaja zaraze koronavirusom, od tih petero troje su zdravstveni djelatnici. U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji koja je žarište koronavirusa aktivno je 58 slučaja zaraze koronavirusom.