OBLJETNICA 4. GARDIJSKE

Teško naoružanje na splitskoj Rivi, Krstičević se prisjetio Šuška

28.04.2018 u 11:28

Bionic
Reading

Obilježavanje 27. godišnjice osnutka Četvrte gardijske brigade na splitsku Rivu dovelo je svu silu naoružanja i opreme Hrvatske vojske, grad je nadlijetala akrobatska skupina 'Krila oluje', a nakon postrojavanja i svečanog mimohoda održan je prigodni program. Ministar obrane Damir Krstičević, jedan od njenih ratnih zapovjednika, ponovio je izjavu Gojka Šuška da 'Hrvatska ima sedam brigada koje su dobro ustrojene i obučene - ali jedna je udarna i pobjednička, Četvrta brigada'

'Ogromna žrtva je plaćena za slobodu i hvala svima na tome. Vidite i danas da smo s narodom i da naš narod voli vojsku. Crvena beretka je simbol snage i pobjede u Domovinskom ratu, a s našim sposobnostima mi smo trajan jamac mira i sigurnosti', kazao je Krstičević. Odbio je komentirati nove izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića:

  • +64
U Splitu obilježena 27. obljetnica 4. gardijske brigade Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Zatvorio sam tu temu, mi smo pobjednici i fokusirani smo na budućnost. Pozivam hrvatski narod da bude pobjednički jer on to jest', kazao je. Potvrdio je da će u svibnju formalno biti primljen u Kuću slavnih kopnene vojske SAD-a i to protumačio kao ogromno priznanje njemu osobno i pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci.

'Veliko je zadovoljstvo i čast biti na čelu grada koji je iznjedrio Četvrtu brigadu i nema ljepšeg načina za početak obilježavanja svetodujamskih svečanosti sa svojom brigadom, svojom vojskom i ljudima', kazao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Mimohod gradskim ulicama privukao je tisuće znatiželjnika i turista, koji su ga dočekali pljeskom, posebno oduševljenje izazvala je pokazna vojno-akrobatska vježba Počasne zaštitne bojne, a potom se događanje preselilo na istočni kraj Rive, gdje su izloženi helikopter, oklopna vozila, teško i lako naoružanje te oprema Hrvatske vojske.

Svečanost se nastavlja imenovanjem Doma HV-a u Lori po prvom zapovjedniku Četvrte brigade generalu Ivi Jeliću, potom defileom motora i početkom biciklističke utrke do Maslenice, te prisegom novih pripadnika 3. motorizirane bojne 'Pauci'.

fotopregled

Povijesni dogovor dviju Koreja, uhićenje šefa hakerske bande i Bandićev poraz obilježili su tjedan

Pogledaj galeriju