PROHODNA SAMO JEDNA TRAKA

Pogledajte kako vrgoračke službe čiste snijeg

10.02.2012 u 16:53

Bionic
Reading

U očekivanju novog snijega, najavljenog u visini od 30 cm, Vrgorac je mobilizirao svu mehanizaciju građevinskih tvrtki te se užurbano čiste sve ceste, posebice prilazi gradu

Gradske ulice su očišćene, do sela su probijeni putovi, no u širini jedne prometne trake, tako da se javljaju problemi u prometu ako naiđe vozilo iz suprotnog smjera, nedostaje proširenja uz cestu gdje bi se automobili mogli mimoići. Prohodna je cesta iz Vrgorca prema BiH, nesmetano se prolazi preko graničnog prijelaza Orah, prohodna je državna cesta D-62 od Ravče do Vrgorca.

Otvoren je izlaz s Dalmatine na čvoru Vrgorac, od kojeg će se danas očistiti cesta do ulaza u sam grad. Jutros su bageri započeli čišćenje Vukovarske ulice od raskrižja Pod cedrom do Doma zdravlja. Snijeg se bagerima skida s ulica i utovara na kamione, koji snijeg odvoze van grada.

Situacija s električnom energijom je stabilna, a kako doznajemo od nadglednika izvorišta Banja, to je jako važan podatak jer pumpe koje crpe vodu iz izvora Banja, s kojeg se vodom opskrbljuje cijela općina, rade na struju i eventualni nestanak struje prouzročio bi ozbiljne probleme u vodoopskrbi.

Naime, voda, dok cirkulira kroz cijevi, neće se smrznuti, kaže nam nadzornik, a ukoliko bi stala, vjerojatno bi došlo do smrznuća u pojedinim dijelovima cjevovoda, jer još uvijek ima dionica sa starim instalacijama, a temperatura se tijekom noći spušta dosta ispod ništice.

Iz Doma zdravlja doznajemo da je Hitna pomoć sinoć imala jednu zahtjevniju intervenciju, kod srčanog bolesnika M.T. iz Vrgorca, koja je završila dobro, te je pacijent danas stabilno. Lomova i sličnih ozljeda nema, i tijekom svih ovih dana, za razliku od Splita, nije bilo težih fraktura ekstremiteta.