STRUČNO USAVRŠAVANJE

Pogledajte kako se Kolinda Grabar Kitarović u Dubrovniku nosi s fakultetskim obvezama

04.09.2018 u 16:10

Bionic
Reading

U sklopu obaveza svog doktorskog studija na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otisnula se na stručno usavršavanje u Dubrovnik. Na tamošnjem Inter University Centeru (IUC), nezavisnoj međunarodnoj ustanovi za napredne studije, danas je održala izlaganje na tečaju 'Europski identitet'

Tečaj traje cijeli tjedan, no predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zbog brojnih protokolarnih obveza vratit će se ranije u Zagreb te će, između ostalog, ugostiti i predsjednika Azerbajdžana Ilhama Alijeva, doznaje tportal.

Na Inter University Centeru potvrdili su sudjelovanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u njihovom akademskom programu, uz napomenu da je ona tamo ipak zbog privatnih razloga, pa mediji zato nisu bili unaprijed obaviješteni.

Na Pantovčaku su za tportal također neslužbeno potvrdili da se predsjednica Grabar Kitarović zbog obveza studija nalazi u Dubrovniku i da je troškove boravka sama platila. Cijelo ljeto provela je radno te je uzela dan-dva predaha za osobne potrebe u vidu akademskog usavršavanja.

Predsjednica Grabar Kitarović upisala je doktorski studij Politologija, smjer Međunarodni odnosi, na FPZ-u krajem 2015. godine, a tom prilikom voditelj studija Zoran Kurelić izjavio je da postoji obveza dolaska na predavanja i da je komisija obavijestila predsjednicu o težini studija.

  • +8
Kolinda Grabar Kitarović prima počasni doktorat u Moskvi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prije nepunih godinu dana predsjednici Grabar Kitarović uručen je počasni doktorat na Ruskom ekonomskom sveučilištu G. V. Plehanov, a ona je pritom poručila studentima da ne posustaju u stalnom obrazovanju jer je ono presudno važno za njihovu budućnost.

Provjerili smo kako do počasnog doktorata, kome smo ih mi dodjeljivali i koji su podigli buru