prognoza dhmz-a

Pogledajte kad će stati kiša i kakvo nas vrijeme očekuje naredni tjedan

01.05.2020 u 06:52

Bionic
Reading

U dane vikenda očekuje nas promjenljivo i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu. Od ponedjeljka uglavnom suho te barem djelomice sunčano, prognoza je Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ) za naredne dane

U prvom dijelu petka, 1. svibnja, bit će pretežno oblačno, a potom će doći do djelomičnog smanjenja naoblake. Povremeno kiša te pljuskovi praćeni grmljavinom, češće prijepodne kada ponegdje na sjevernom Jadranu i u gorju može pasti i obilnija oborina. Puhat će slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, koji će prolazno u sjevernim kopnenim krajevima okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 °C.

Promjenljivo, prijepodne mjestimice i pretežno oblačno zadržat će se i u subotu, 2. svibnja. Povremeno će biti kiše, često i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom pa lokalno može pasti i obilnija oborina. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, duž obale na otocima između 10 i 15 °C. Najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

  • +5
Prognoza od 2. svibnja Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ