NESREĆA U VARAŽDINU

Poginuo skupljajući otpadni papir

18.12.2009 u 10:03

Bionic
Reading

Pad s vanjske stube na kamionu za skupljanje otpada bio je koban za 37-godišnjeg djelatnika varaždinskog komunalnog poduzeća Varkom koji je poginuo u četvrtak prilikom redovitog skupljanja otpadnog papira iz kućanstava u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu

Nesreća se dogodila ispred kućnog broja 115 a, gdje je sjedište pogrebnog poduzeća Plantak.
Radi utvrđivanja okolnosti stradanja komunalnog djelatnika, na mjesto događaja izašao istražni sudac varaždinskog Županijskog suda kojemu su pomagali policijski službenici PU varaždinske, a očevidu su prisustvovali i dežurni državni inspektor rada i zaštite na radu te inspektor zaštite na radu u Varkomu.

'Ispred kućnog broja 115 a došlo je do smrti djelatnika koji se nalazio na stubi sa stražnje strane specijalnog teretnog kamiona za skupljanje otpada. On je za vrijeme vožnje kamiona unatrag u jednom trenutku, zbog još neutvrđenih razloga, pao sa stube i preminuo na mjestu događaja', izvijestili su iz PU varaždinske, dodajući da točan uzrok smrti nije utvrđen.

Radi utvrđivanja točnog uzroka smrti i svih okolnosti događaja, istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu naložio je obdukciju preminulog koja će se izvršiti u petak.