BIZARNOST IZ KANADE

Poduzetnik sa suprugom otputovao na sjever zemlje, predstavili se kao lokalni radnici kako bi se preko reda cijepili protiv korone

27.01.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Osnivač Kanadskih kockarnica Rod Baker podnio je ostavku na svoju funkciju nakon optužbi da je sa suprugom otputovao u udaljenu zajednicu na sjeveru zemlje i tamošnje vlasti doveo u zabludu kako bi primili cjepivo protiv koronavirusa

Incident je prijavila tvrtka Canadian Brodacasting rekavši kako je gospodin Baker (55) i njegova supruga Ekatarina Baker (32) otputovali iz Vancouvera na teritorij Yukona gdje su se predstavljali kao lokalni radnici u udaljenoj zajednici Beaver Creek kako bi dobili dozu cjepiva Moderna Covid-19, prenosi ABC News.

Rijetko naseljeni teritorij dom velikom dijelu autohtonog stanovništva, nalazi se na sjeverozapadu Kanade gdje je, prema vladinim podacima, brža stopa cijepljenja nego u ostatku Kanade.

Područje obuhvaća gotovo 500.000 kilometara s nešto manje od 36.000 stanovnika.

Dokumenti u sudskom registru Yukona pokazuju kako se optuženi par nije ponašao na način koji je 'u skladu s njihovom izjavom'.

Oni su također optuženi da nisu bili u 14-dnevnoj karanteni po dolasku u Yukon te je svaki kažnjen s 1.150 dolara, prema kartama.

'Duboko smo zabrinuti postupcima pojedinaca koji naše starješine i ranjive ljude izlažu riziku da prijeđu liniju u sebične svrhe', napisala je na Facebooku šefica prve države White Rivera Angela Demit, čelnica autohtone nacije.

Yukonov ministar za komunalne usluge John Streicker rekao je da je 'ogorčen' i da smatra 'uznemirujućim što će ljudi odlučiti na takav način ugroziti svoje kolege Kanađane'.

Glasnogovornik vlade Yukon rekao je da će provesti nove zahtjeve za dokazivanje prebivališta na tom teritoriju.