Prioritetna odluka

Podrška HNS-a ministrici Divjak, od iduće godine kreće pilot faza kurikularne refome

24.08.2017 u 18:42

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata donijelo je političku odluku prioritetne važnosti – od iduće godine, bez odgode, kreće pilot faza kurikularne refome. Hrvatska nema vremena za čekanje, zaključak je današnje sjednice održane u Varaždinu.

Predsjedništvo HNS-a na sjednici je raspravljalo o stanju u resoru znanosti i obrazovanja i projektu kurikularne reforme te nedvojbeno zaključilo kako je provedba „Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije“ i kurikularne reforme u posljednjih godinu i pol dana bila spora, neefikasna te kasnila u svim provedbenim fazama.

Uzevši u obzir važnost ulaganja u znanost i obrazovanje te zaostajanje Republike Hrvatske na svim relevantnim rang listama koje se odnose na ovo područje (od izvrsnosti sveučilišta do rezultata testova učenika naših osnovnih i srednjih škola), Predsjedništvo HNS-a zauzelo je stav kako je neodgodiva provedba „Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije“ i kurikularne reforme od prioritetne važnosti za društvo u cjelini, priopćeno je iz stranke. HNS je donio odluku s ciljem da se poduzmu sve raspoložive radnje kako bi pilot faza projekta počela s primjenom iduće školske godine.

Obrazovanje je za HNS prioritet razvoja hrvatskog društva, a provođenje kvalitetne kurikularne reforme i strategije obrazovanja ključni preduvjet napretka, smatraju u HNS-i i upravo zato neophodno je da pilot faza kurikularne reforme krene u školskoj godini 2018./2019.

'Kao dio Vlade Republike Hrvatske kroz Ministarstvo znanosti i obrazovanja poduzet ćemo sve korake kako bi se Hrvatskom saboru pravovremeno uputili svi potrebni dokumenti, s ciljem da se poduzmu sve raspoložive radnje kako bi pilot faza projekta kurikularne reforme počela s primjenom školske godine 2018./2019', zaključak je Predsjedništva HNS-a koje je i ovom prilikom dalo bezuvjetnu podršku svojoj ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak da uz političku potporu HNS-a provede ove zaključke.