AUTOBUSNA STAJALIŠTA

Podrška Hasanbegoviću plakatima u Splitu

16.02.2016 u 15:33

  • +3

Plakati u Splitu

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Na autobusnim stajalištima po Splitu pojavili su se plakati podrške ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću. Tko je odlučio podržati ministra, nije poznato, ali s obzirom na činjenicu da su plakati printani u crno-bijeloj varijanti na A4 formatu, da se zaključiti kako iza svega ne stoji netko tko raspolaže s puno novca

Hasanbegović se u fokusu javnosti našao nakon što je tjednik Novosti objavio tekst koji je ministar napisao za opskurni časopis Nezavisna država Hrvatska 1996. i u kojem ustaše proglašava šehidima i mučenicima. Uz to, u časopisu je objavljena fotografija na kojoj Hasanbegović na glavi ima kapu koja neodoljivo podsjeća na ustašku, za koju je on ustvrdio da je riječ o kapi HOS-a. Za tekst je pak rekao da ga treba pročitati do kraja.

O svemu se očitovao nakon prošlotjedne sjednice Vlade na konferenciji za medije, na kojoj novinarima nije bilo dopušteno postavljati pitanja, a ministar je tada između ostalog kazao da su 'ustaški zločini opterećeni hipotekom poraza i da predstavljaju najveće moralno posrnuće hrvatskog naroda, čija sjena i zloduh do danas stoje nad hrvatskim narodom' te da je njegova savjet po pitanju svega toga čista.