O POKOJNIKU SVE NAJGORE

Podnesena kaznena prijava protiv Franje Tuđmana

Bionic
Reading

Denis Šešelj, politički aktivist iz doline Neretve, podnio je danas kaznenu prijavu protiv Franje Tuđmana, bivšeg hrvatskog predsjednika, zbog 'počinjenja teških kaznenih djela'

'Podnio sam kaznenu prijavu protiv bivšeg majora OZN-a i bivšeg hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč dobroj argumentaciji počinjenih kaznenih djela, očekujem da će DORH ipak odbaciti moju prijavu jer se zakonski ne može goniti mrtva osoba, ali njegova djela i ljudi koje je instalirao još uvijek vladaju Hrvatskom koja još trpi posljedice njegovih loših odluka. Prijavu sam podnio nakon istupa i odluke primoštenskog načelnika Stipe Petrine koji je u tom mjestu 'skinuo' Ulicu dr. Franje Tuđmana, a posebno sam ogorčen što Hrvati svetkuju bivšeg predsjednika kao 'oca domovine' a njegove najbliže suradnike, primjerice Perkovića i Boljkovca, drže za neprijatelje i udbaše', kazao je za Dubrovački vjesnik Šešelj.

Navodi kako je prijavu podnio 'temeljem Kaznenog zakona RH, Ustava RH i Zakona protiv diskriminacije a prema građanskoj dužnosti i saznanju o počinjenju teških kaznenih djela od Tuđmana i ostalih kako ga se ne bi smatralo sudionikom počinjenja'.

Prijavu temelji na kaznenom djelu genocida, zločinu protiv čovječnosti, ratnom zločinu i sumnji u ratno profiterstvo te omogućavanje istog, a u cilju otkrivanja i kažnjavanja supočinitelja te oduzimanje cjelokupne stečene imovine koja je nezakonito stečena, a vrlo je jasno vidljiva u okruženju.

U opsežnom materijalu navodi da smo 2013. godine svjedoci stanja u državi čiji su resursi opljačkani, a privreda uništena, da novac od pretvorbe i privatizacije te poluge vlasti i medija drže provjereni kadrovi bivšeg režima te njihova djeca, odnosno nasljednici.

'S promjenom vlasti se ne događaju važnije političke promjene pa logično zaključujem da je vladajuća politička oligarhija stvorena od strane osumnjičenog i njegovih kolega iz 1945. godine, a osobito s time jer je Hrvatska država nestala te je upisana kao privatna korporacija', zaključuje Šešelj u kaznenoj prijavi podnesenoj DORH-u.