MILINOVIĆ O CRNIM FONDOVIMA

'Podmeće mi obavještajno podzemlje!'

26.04.2012 u 14:01

Bionic
Reading

Nalaz grafološkog vještačenja, koje je u istrazi Fimi media provedeno na prijedlog branitelja HDZ-a, pokazao je da je Darko Milinović iz crnog fonda primio ipak 200, a ne 70 tisuća kuna. Isplatnice na svotu od 200 tisuća kuna objavio je Jutarnji list, no sam Milinović tvrdi da se radi o falsifikatu koji mu podmeće obavještajno podzemlje

U grafološkom vještačenju, kako piše Jutarnji list, vještaci su proučavali Milinovićev potpis na dvije isplatnice na iznose od 30.000 i 20.000 kuna s potpisima preuzimatelja, kao i svojevrsne isplatne liste iz 2008. i vjerojatno 2009. godine. Na tim listama uz ime Darka Milinovića naznačene su isplate za 17 mjeseci od po 10.000 kuna. Uz 15 isplata stoji i potpis osobe koja je novac primila. Milinovićeve potpise na isplatnicama koje je USKOK-u predala bivša stranačka blagajnica Branka Pavošević sudski je vještak uspoređivao s nespornim potpisom Darka Milinovića izuzetim iz spisa o 2. fazi projekta razvoja KBC-a Rebro, gdje se Milinović potpisao kao potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi.

Milinović: Podmeće me obavještajno podzemlje

No, iako dokumenti pokazuju da je Milinoviću isplaćeno 200 tisuća kuna, a ne 70 tisuća kuna iz legalne stranačke blagajne, on sam tvrdi da se radi o falsifikatu.

'Ušli smo u drugo poluvrijeme predizborne utakmice za predsjednika HDZ-a i dokument koji ste vidjeli danas u jednom dnevnom tisku je neautentičan i falsifikat. Ako bi se pobliže pozabavili tim dokumentom, onda bi i sami uvidjeli da sam potpisao nešto, a da je nakon toga prepravljano i nadopisivano nešto drugo. Slažem se, kao što je rekla predsjednica stranke Jadranka Kosor, svatko tko je uzimao u vlastiti džep mora odgovarati ili svatko onaj tko je imao u određenom trenutku saznanja da je postojao nekakav crni fond i nije to prijavio, isto tako mora odgovarati. Dakle, dokument je neautentičan i to je grafološko testiranje zatražila moja stranka bez moga znanja. Da su mene pitali, ja bih rekao nema potrebe, moji su potpisi autentični, ali iznos, tko je i na koji način dopisivao i mijenjao, i to se vidi jasno iz toga dokumenta, nije na meni da to otkrivam', kazao je Milinović novinarima u Saboru.

Novinare je zanimalo i na koga Milinović sumnja da mu podmeće taj falsifikat.

'Očito sam prepoznat kao favorit, pa su onda počele i ovakve igre i ovo mi liči na rukopis obavještajnog podzemlja. Ponavljam - počelo je drugo poluvrijeme utakmice za predsjednika HDZ-a i možemo očekivati ovih dana dosta i podmetanja. Želim podsjetiti, ispitano je stotinjak svjedoka u aferi Fimi media, jeste čuli da je netko spomenuo D od Darka Milinovića? Na to sam ponosan, a ovu donaciju sam preuzeo iz legalne stranačke blagajne', zaključio je Milinović, no nije htio odgovoriti novinarima misli li pod obavještajnim podzemljem na Tomislava Karamarka.