AKCIJA BRANITELJSKIH UDRUGA

Podjela fotografije Lepe Brene u odori srpske vojske

05.06.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Kako je najavila Slavica Hruškar, predsjednica Nezavisnih dragovoljaca, od osam sati u ponedjeljak predstavnici 20 udruga branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata dijelit će fotografije pjevačice Fahrete Jahić udane Živojinović, poznatije kao Lepa Brena, u odori srpske vojske, u kojoj se slikala početkom rata na prostoru bivše Jugoslavije

Izraz je to protivljenja nastupu koji bi Brena trebala održati u Areni Zagreb 13. lipnja. Riječ je o fotografijama koje su nastale 1993. godine u Brčkom kada se slikala odjevena u košulju, hlače i beretku vojske Republike Srpske, za što je kasnije navodno izjavila da je morala učiniti kako bi spasila oca.

Podjela fotografija bit će organizirana na središnjem zagrebačkom trgu pod nazivom 'Obrana i čast', a na njezinoj stražnjoj strani neće biti, kako se danas ističe u nekim medijima, ispisana imena poginulih hrvatskih branitelja jer je, ocjenjuje predsjednica Nezavisnih branitelja, nedolično povezivati ta dva sadržaja.

Predstavnici ove braniteljske inicijative obratit će se javnosti i objasniti daljnje korake kako bi se, najavljuje Hruškarova, zaustavilo gostovanje ove srbijanske pjevačice bosanskog porijekla u glavnome hrvatskom gradu, piše Večernji list.