ŠTO ĆE REĆI SRB?

Podijeljeni HSP: za predsjednika izabran Josip Matković

20.01.2014 u 13:54

Bionic
Reading

Nakon što je Ministarstvo uprave svojim rješenjem poništilo oba Sabora HSP-a, i onaj Daniela Srba sazvan u Sisku, i Josipa Matkovića sazvanog u Osijeku, većina članova Predsjedništva HSP-a sazvala je izvanredni sabor stranke te je 18. siječnja ove godine u Zagrebu za novog predsjednika izabran Josip Matković, dugogodišnji član te stranke te donedavni predsjednik županijske organizacije splitsko dalmatinske županije, priopćili su HSP-ovci okupljeni oko Matkovića

HSP-ovci su se, kako kažu u priopćenju, posavjetovali s pravnim stručnjacima te otklonili sve nepravilnosti zbog kojih je Ministarstvo uprave poništilo prethodni izvanredni izborni sabor.

'Također ističemo da smo bivšem predsjedniku Danielu Srbu ponudili kompromis, da, usprkos činjenici što nema većinu ni u jednom stranačkom tijelu, sazove sjednicu predsjedništva HSP-a. Na tu sjednicu bi došla većina članova predsjedništva koja podržava Matkovića i bila spremna odustati od već ranije zakazanog sabora HSP-a te bi prihvatiti datum sabora koji je sada već bivši predsjednik odredio za 1. veljače 2014., pod uvjetom da se svim članovima HSP koji to žele omogući dolazak na sabor i izbor novog vodstva po modelu 'jedan član jedan glas', kao i uvjet da se i Srb i Matković povuku iz kandidature za čelnog čovjeka HSP-a, čime bi se izabrao netko drugi tko bi na izvjestan način izmirio 'zaraćene strane' te s novim vodstvom krenuo u obnovu Hrvatske stranke prava', stoji u priopćenju.

Takav prijedlog Srb je, kažu, odbio. 'Bili smo prisiljeni na ovakav potez, kako bismo vratili HSP na ono mjesto na političkoj sceni Hrvatske koje joj objektivno pripada. Na kraju je Matković istaknuo da od bivšeg predsjednika Srba očekuje da prizna novoizabrano vodstvo te da prestane s igrokazima u kojem već punih godinu dana igra ulogu 'glavnog klauna' uz obmanjivanje članstva navodnim isključenjima i prijetnjama', zaključuje se u priopćenju.