premlaćivanje u dubravi

Maloljetničko nasilje u Hrvatskoj poraslo gotovo 100 posto

02.08.2023 u 19:26

Bionic
Reading

Nakon najnovijeg premlaćivanja mladića u Dubravi ponovno je u fokusu maloljetničko nasilje, a brojke pokazuju da situacija nikako nije dobra

Zagrebačka policija privela je trojicu maloljetnika koje dovode u vezu s teškom tjelesnom ozljedom prije koji dan nanesenoj mladiću u zagrebačkoj Dubravi.

Objava jedne majke na grupi na Facebooku zagrebačkog naselja Klaka izazvala je brojne reakcije i komentare. Objavila je potresnu fotografiju svog 18-godišnjeg sina koji je pretučen u subotu navečer, a od očevidaca je tražila pomoć u pronalaženju skupine huligana koji su ga napali.

Policija i danas poručuje svima koji dožive ili svjedoče napadu da je bitno da se to čim prije prijavi kako bi što prije dobili detalje o događaju, ali i napadačima ili smjeru u kojem su se udaljili, donosi RTL.

"Onda se polako slaže taj mozaik. Zagrebačka policija je to složila u tri dana iako je bilo podosta zahtjevno na samom početku", poručila je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke, Marija Goatti i otkrila da je majka ozlijeđenog izrazila veliku zahvalnost na brzom pronalasku počinitelja koji su teško ozlijedili njezinog sina.

Samo na području Zagreba svake godine bude 20-ak slučajeva maloljetničkog nasilja. Što znači skoro svakog mjeseca čak dva sa teškim tjelesnim ozljedama.

Šokantni su i podaci o nasilju koje su počinili maloljetnici u prvih šest mjeseci ove godine. Prošle godine zabilježena je 31 tjelesna ozljeda, ove njih 60, što je porast od 93,5 posto. Teških tjelesnih ozljeda u 2022. godini zabbIlježeno je 15, a ove godine 27 što je porast od 80 posto. A jedna osoba je ove godine zbog maloljetničkog nasilja preminula, javlja RTL.