teška tjelesna ozljeda

Provedena trojica maloljetnika zbog premlaćivanja mladića u Dubravi

01.08.2023 u 21:04

Bionic
Reading

Zagrebačka policija privela je trojicu maloljetnika koje dovode u vezu s teškom tjelesnom ozljedom prije koji dan nanesenoj mladiću u zagrebačkoj Dubravi

Objava jedne majke na grupi na Facebooku zagrebačkog naselja Klaka izazvala je brojne reakcije i komentare. Objavila je potresnu fotografiju svog 18-godišnjeg sina koji je pretučen u subotu navečer, a od očevidaca je tražila pomoć u pronalaženju skupine huligana koji su ga napali.

Iz policije su jučer potvrdili da istražuju događaj.

'Povod je nepoznat, nije bilo ni komunikacije ni sukoba, prema njegovom navodu, nikakav opipljivi motiv, oni su ga napali i pobjegli, dobili smo informaciju da se radi o teškim tjelesnim ozljedama', rekla je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke. 'Dobro je da je napadnuti mladić sve prijavio', ističe Goatti, jer svaka informacija iz prve ruke zlata vrijedi.

'Razgovori sa svima koji mogu dati korisne informacije, i pregled svih kamera na putu od početka, njihovog susreta do samog događaja kao takvog', dodaje Goatti.

Napada sličnih ovom, s namjerom izazivanja teških tjelesnih ozljeda, na području zagrebačke policijske uprave bilježe dvadesetak godišnje. I imaju poruku za napadače: 'Mi ih pronalazimo u više od 90% slučajeva, znači od 10 u 9 pronađemo počinitelja', dodala je Goatti.

Zagrebačka policija sada javlja da su danas, 1. kolovoza 2023. godine tijekom popodnevnih i večernjih sati, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u službene prostorije policije priveli trojicu maloljetnika koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela teška tjelesna ozljeda.  

U tijeku je kriminalističko istraživanje.