GORSKI KOTAR BEZ STRUJE

Pod snijegom i ledom srušili se stupovi dalekovoda

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.02.2014 22:04
  • Objavljeno 02.02.2014 u 22:04
gorski kotar struja led

gorski kotar struja led

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog ledene kiše i snijega srušilo se više dalekovodnih stupova te je došlo do pucanja vodiča dalekovoda na području Gorskog kotara, Primorsko-goranske županije i šireg područja Karlovačke županije, te je prekinuta opskrba elektičnom energijom na tim područjima, priopćio je Hrvatski operator prijenosnog sustava (HOPS)

"Bez napajanja su ostale 110 kV trafostanice TS Švrača, TS Vrbovska i TS Moravice ukupne snage oko 20 MW. Ekipe HOPS-a su obavile uviđaj i vraćaju pod napon preostale raspoložive elemente prijenosne mreže radi normaliziranja opskrbe potrošača tog dijela sustava", navodi HOPS u priopćenju.

Najavljuje da se poteškoće u opskrbi na području Gorskog kotara očekuju i tijekom noći, a normalan pogon i uredna opskrba tijekom sutrašnjeg dana.

"Nakon detaljnijeg pregleda trase dalekovoda znat će se točni razmjeri šteta, ali prema prvim saznanjima s terena štete su višemilijunske te će za otklanjanje svih nastalih posljedica biti potrebno više tjedana", priopćio je Direktor Sektora za vođenje EES-a i tržište Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) Boris Markota.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!