ORGANIZIRANI KRIMINAL

Počelo suđenje dilerima iz akcije 'Selo'

22.12.2008 u 13:08

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zadru jutros je počelo suđenje peteročlanoj skupini optuženoj za udruživanje radi preprodaje 5,3 kilograma heroina i 5 kilograma smjese paracetamola i kofeina koja se koristi za pripravu droge

Vrijednost te droge na ilegalnom narkotržištu je oko 5 milijuna kuna.

Skupina je uhićena u ožujku ove godine na području Stankovaca kod Benkovca u policijskoj akciji kodnoga naziva 'Selo'.
Optuženi su Ivo Bratović (36) iz Zadra, Ante Šale (36) iz Petrčana, Tomislav Petković Srića (32) iz Bibinja, Bogdan Pepić (47) iz Gradiške u BH i Milorad Troskot (41) iz Zadra u čijoj je kući i pronađena droga te uhićen dio optuženika.

Sudskim vijećem predsjeda Županijski sudac Boris Radman.

Nakon što je zamjenik županijskog državnog odvjetnika Slobodan Denona pročitao optužnicu, svi optuženici su se izjasnili da se ne osjećaju krivima.
Optužnicu protiv njih je početkom srpnja podigao Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

Optuženici se terete da su se početkom ožujka ove godine udružili radi rasparčavanja veće količine droge i smjese paracetamola i kofeina.
Prvooptuženi Ivo Bratović je s optuženim Bogdanom Pepićem iz BH dogovorio isporuku heroina, te je Pepić došao u Zadar i drogu predao optuženom Anti Šali nakon čega su i drugi optuženici uključeni u organiziranu mrežu.

Nakon izjašnjavanja da se ne osjećaju krivima, jedan od odvjetnika je uputio sudu prigovor na nezakonito pribavljene dokaze tijekom istrage držeći, da su pri pribavljanju dokaza povrijeđena ustavna prava optuženika kao i odredbe Zakona o kaznenom postupku.
Suđenje se nastavlja.