GUST PROMET

Od Zagreba do Karlovca vozi se u koloni, doznajte gdje biste još mogli zapeti

22.06.2023 u 09:27

Bionic
Reading

Na prvi dan produženog vikenda kolone na autocestama su iznimno velike. Pratimo izvješća HAK-a

HAK javlja kako je povećana je gustoća prometa na većini cesta prema moru i na cestama u priobalju, a na pojedinim dionicama zbog povećane gustoće prometa vozi se usporeno u kolonama u pokretu te uz povremene zastoje. U 14 sati stanje je sljedeće:

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

  • kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima je između naplate Lučko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika

A6 Rijeka-Zagreb

  • vozilo u kvaru u smjeru Zagreba u zoni dvosmjernog prometa između čvora Bosiljevo II i Vrbovsko (od 9. do 14. km). Kolona je i zastoj osobito u smjeru Rijeke
  • vozi se usporeno u koloni dugoj oko 2 km u zoni radova i dvosmjernog prometa između čvorova Delnice i Vrata u smjeru Rijeke

Krčki most (DC102)

  • povećana je gustoća prometa u oba smjera
  • +13
Gužve na naplatnim kućicama kod Lučkog Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Tijekom dana povećana gustoća prometa očekuje se i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, autocesti A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u smjeru Krka, na Krčkom mostu i otoku Krku, Istarskom ispilonu, riječkoj obilaznici osobito u zoni čvora Učka, državnoj cesti DC1 Zagreb-Karlovac-Knin, na Jadranskoj magistrali (DC8), cestama kroz Matulje i državnoj cesti Opatiji- Mošćenička Draga-Vozilići.

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Igor Šoban / PIXSELL

Zbog preopterećenosti prometne infrastrukture Republika Srbija uvela je 13. lipnja zabranu prometa teretnih vozila u tranzitu preko GP Tovarnik/Šid. Promet se preusmjerava na GP Bajakovo.

Na mostu GP Pribanjci-Vinica (Slovenija) na državnoj cesti DC204 u mjestu Pribanjci zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog očekivanog povećanog prometa u četvrtak, 22. lipnja i u nedjelju, 25.lipnja na liniji 431 Zadar (Gaženica)-Preko uvode se dodatne linije s polascima iz Zadra (Gaženica) u 8,30,10,30 i 12,15 sati te iz Preka u 9,15, 11,30 i 13 sati. 

Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic

Do 30. lipnja ukidaju se polasci katamarana na linijama Split–Hvar u 16,30 i Hvar–Split u 18:00 sati te polasci iz Splita u 19,30 i iz Hvara u 21 sat.