ESTETSKA KORONADRAMA

Pobuna u talijanskoj policiji: 'Ne želimo ružičaste FFP2 maske, ne slažu nam se s uniformom'

18.01.2022 u 10:06

Bionic
Reading

Korona piše drame, a ova, uz pandemiju, pokriva nadaleko poznat talijanski sentiment za modu i estetiku. Naime sindikat talijanske policije usprotivio se nošenju ružičastih FFP2 maski koje im je distribuirala država jer, kako su naveli, ne odgovaraju policijskim uniformama i mogle bi naštetiti ugledu ustanove

U pismu šefu nacionalne policije, čelnik talijanskog policijskog sindikata Stefano Paolini pozvao je na djelovanje zbog 'zbunjujućeg' izbora boje maski tipa FFP2, prenosi STA.

Prema Paolinijevim riječima, šefovi policije moraju čuvati dostojanstvo podređenih i osigurati da ne obavljaju svoje dužnosti sa zaštitnom opremom u boji koja nije u skladu s uniformom. Paolini je predložio da bi prikladnije boje bile bijela, plava ili crna, jer bi to odgovaralo uniformi koja je uglavnom plava.

Inicijativu sindikata komentirala je i zamjenica ministra za infrastrukturu Teresa Bellanova, na Twitteru rekavši da nošenje maske u boji ne vidi nedostojnim. 'Poštivanje uniformi ne proizlazi iz boja, već iz ponašanja i načina rada onih koji ih nose', dodala je.

  • +2
Talijanska policija kontrolira covid propusnice Izvor: EPA / Autor: Tino Romano

Talijanski policijski sindikat broji oko 20.000 članova, odnosno petinu svih talijanskih policajaca. Do sada su ružičaste maske podijeljene brojnim jedinicama u sjevernoj Italiji i na Siciliji.

U Italiji se maske moraju nositi na svim javnim mjestima, uključujući otvorene prostore. Kako bi se što bolje spriječilo širenje koronavirusa, do travnja u javnom prijevozu, kazalištima i kinima obvezne su maske tipa FFP2.