obratio se gradonačelnik

Pobuna u Omišu: Građani ne žele plaćati odvoz smeća po jednakoj cijeni kao i firme

21.02.2022 u 13:13

Bionic
Reading

Zbog odluke Omiša i komunalnog društva Peovica o poskupljenju odvoza smeća danas su građani pred zgradom gradske uprave organiziran prosvjed

Kako donosi Dalmatinski portal, zbog odluke Grada Omiša i komunalnog društva Peovica o poskupljenju odvoza smeća, danas je organiziran prosvjed pred zgradom gradske uprave. Nove cijene je komentirao gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović.

'Građani s pravom prosvjeduju. Novi zakon nas prisiljava na dvije opcije. Jedna je da komunalno poduzeće posluje s gubitkom, a druga je da se ide na ruku velikim proizvođačima, nauštrb malih. To je nelogično i nemoguće. U kontaktu smo s drugim gradonačelnicima i načelnicima, rečeno nam je da damo izmjene i dopune zakona, što smo i napravili. '

'Borimo se da ministarstvo promijeni zakon koji je nepromišljen. Ovaj novi cjenik još uvijek nije na snazi. Ako ministarstvo i dalje bude inzistiralo, napravit ćemo totalno drugačiji cjenik. U kontaktu smo s drugim gradovima, općinama. Ovo je neodrživo. Ovaj zakon podržava velike zagađivače, a male stavlja u istu kategoriju s njima', kazao im je Tomasović.

'Mi ćemo ovdi popušit. Mi mali ljudi. Ljudi razvrstavaju 63 posto smeća. Ljudi, a ne Peovica. Svaki dan provodim dva sata na smeću, razvrstavam. Podilite naše kante, uračunajte prijevoz, vidite koliko će ispast', bunili su se prosvjednici.

  • +24
Omiš: Građani prosvjedovali zbog poskupljenja naknade za odvoz otpada Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas