JOURNEY

Po prvi puta u povijesti soundtrack jedne igre nominiran za Grammy

07.12.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Soundtrack PlayStation 3 ekskluzive 'Journey' prvi je takav soundtrack u povijesti nominiran za Grammy nagradu

Iako na glazbi za igre već desetljećima rade iznimno talentirani ljudi, ona nikada nije prepoznata od strane mainstreama u mjeri u kojoj je prepoznata glazba za film. Što se povijesti prestižnih Grammy nagrada tiče, samo je jedna pjesma iz neke video igre zasad bila nominirana, a ujedno je i pobijedila. Radi se o pjesmi koju je Christopher Tin napisao za Civilization IV.

 

Soundtrack za PS3 ekskluzivu 'Journey' tako je prvi soundtrack iz neke igre nominiran za Grammyja u kategoriji 'Najboljeg soundtracka u vizualnom mediji' gdje će biti u konkurenciji s 'The Adventures of Tintin - The Secret of the Unicorn', 'The Artist','The Dark Knight Rises', 'The Girl With the Dragon Tattoo' i 'Hugo'. Soundtrack je napisao kompozitor pod imenom Austin Wintory koji je na svom Twitter profilu objavio tek kako je ostao bez riječi. Čovjek sigurno nije očekivao da će postići ovakav povjesni uspjeh. 

 

Podsjećamo, dodjela Grammy nagrada biti će u veljači sljedeće godine, a ovo je dobra prilika da se još jednom prisjetite naše recenzije za Journey;