HABUŠ OSUĐUJE

Ploča s ćirilicom nestala i u Varaždinu

04.11.2013 u 16:17

Bionic
Reading

Nepoznata osoba skinula je u nedjelju poslijepodne u Stepinčevoj ulici u Varaždinu PVC ploču s dvojezičnim natpisom Vijeća srpske nacionalne manjine

'Nadam se da se radi o izoliranom incidentu, a ne planiranom napadu na srpsku nacionalnu manjinu. U suprotnom to bi bio napad na Srbe i ćirilično pismo. Ovakav potez ne priliči kulturnom gradu kakav je Varaždin. Srba ima 700 na području Varaždinske županije i 400 u Varaždinu i ti ljudi uglavnom žive u miješanim brakovima. Policija je odmah izašla na teren, a već su i ranije redovito obilazili našu zgradu da se spriječi nešto ovakvo. Smatram da će brzo naći krivca. Već smo 25. listopada imali sastanak s dogradonačelnikom Varaždina gdje se raspravljalo krađama dvojezičnih ploča',  rekao je za eVaraždin, predsjednik Vijeća Mile Sekulić.


Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju identiteta nepoznatog počinitelja. Nastalu situaciju komentirao je i gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

'Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Varaždinu Mile Sekulić jutros me osobno obavijestio kako je tijekom vikenda ukradena natpisna ploča s prostorija Vijeća. Varaždin poznajem kao grad koji poštuje i uvažava sve vrste različitosti, za što se i osobno zalažem, stoga najoštrije osuđujem ovakav čin. Vjerujem, ipak, kako je riječ o pojedinačnom ispadu i kako će policija biti brza i uspješna u otkrivanju počinitelja',  rekao je Habuš.