vrijeme

Pljuskovi i grmljavina na početku dana, a onda stiže preokret s vrhuncem za vikend

26.09.2019 u 06:36

Bionic
Reading

Ujutro i dio prijepodneva umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom

Zatim postupno razvedravanje sa zapada, a oblaci s kišom najdulje će se zadržati na istoku i jugu zemlje. Vjetar slab, prolazno umjeren sjeverozapadni, poslijepodne u okretanju na jugozapadni.

Na sjevernom Jadranu puhat će slaba, još prijepodne umjerena bura, podno Velebita s vrlo jakim udarima, a u Dalmaciji jugo u postupnom okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 22, a na Jadranu od 22 do 25 °C.

U petak i subotu u većini krajeva pretežno sunčano, a ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Od subote poslijepodne na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru povremeno oblačnije uz mjestimičnu kišu koja u noći na nedjelju i nedjelju prijepodne može padati i u ostalim kopnenim predjelima.

Neugodno za srčane bolesnike

Biometeorološke prilike će se početi poboljšavati, pa će već u prvom dijelu dana biti razmjerno povoljne za većinu ljudi. No, kod meteoropata je još uvijek moguća nesanica i loše raspoloženje, a neugodno će biti i za astmatičare, reumatičare i bolesnike od srčanih bolesti. Do kraja dana će se biometeorološke prilike nastaviti poboljšavati pa niti osjetljive skupine ljudi neće više imati tegobe uzrokovane vremenom.

Potom razvedravanje. U Dalmaciji će cijelo razdoblje prevladavati sunčano. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, a tek prolazno u petak bura i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura zraka u blagom porastu.