i dalje promjenjivo

Pljuskovi, grmljavina, olujni udari vjetra: Evo kakvo nas vrijeme čeka sljedećih dana

24.02.2024 u 19:53

Bionic
Reading

Sljedećih dana bit će promjenjive naoblake iz koje svakodnevno i povremene mjestimične kiše, uglavnom u malim količinama, a izraženiji pljuskovi s grmljavinom još u nedjelju su vrlo vjerojatni u južnijim hrvatskim krajevima, praćeni jakim jugom s olujnim udarima. Ponovno vjetrovitije bit će na Jadranu od utorka do srijede, najprije zbog novog jačanja juga, zatim vjerojatno bure

U nedjelju u istočnoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno. Uz više oblaka mjestimična kiša uglavnom poslijepodne. Najviša temperatura između 13 i 15 °C, ujutro oko 5 °C. U središnjoj Hrvatskoj promjenjivo, u prvom dijelu dana uz sunčana razdoblja, a poslijepodne i navečer raste vjerojatnost za ponegdje malo kiše, uglavnom na jugu. Danju iznadprosječno toplo, ujutro između 1 i 4 °C.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. U Gorskoj Hrvatskoj oblačnije, a osobito u Lici mjestimice malo kiše. Uz slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu većinom jugo, i dalje toplije nego što je uobičajeno za doba godine, ali ujutro će ipak biti malo hladnije. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenjivo, ponegdje s kišom. Puhat će umjereno, u prvom dijelu dana i jako jugo, sredinom dana nakratko u okretanju na buru i sjeverozapadnjak.

  • +2
Opatija: Olujno jugo i valovi razbili betonski dio kupališta Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Temperatura zraka između 11 i 14 °C. Na jugu Hrvatske najviše oblaka, a još su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, osobito u noći i prvom dijelu dana. Puhat će umjereno i jako, u noći i ujutro i vrlo jako jugo; more umjereno valovito i valovito."

"U prvoj polovini sljedećeg tjedna u unutrašnjosti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, češćom na zapadu, osobito u utorak. I dalje iznadprosječno toplo, a samo će početkom tjedna ujutro biti hladnije. Na Jadranu također promjenjivo i razmjerno toplo, uz malo kiše ponajprije na sjevernom dijelu. Puhat će umjereno jugo, koje će u utorak jačati, a potkraj srijede, najprije na sjevernom dijelu, okrenuti na buru.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a