opcija alternativaca

Plenković: Želimo da vodstvo HDZ-a bude koherentno, a ne da imamo situaciju u kojoj imate nekoga tko će vam stalno ići u rikverc

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 05.03.2020 18:33
  • Objavljeno 05.03.2020 u 18:33
Andrej Plenković

Andrej Plenković

Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic / CROPIX

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković sa svojim timom predstavio je program opcije 'Odvažno za Hrvatsku' u Daruvaru gdje je i komentirao poziv Mire Kovača na sučeljavanje pred članstvom

'Sučeljavanje će biti idući tjedan, želim da to bude medijski događaj, Kovač neka sa svojim timom vodi svoju kampanju, mi imamo svoju. Svi koji su u HDZ-u zainteresirani za naš program, mogu ga pročitati i čuti od nas. Opcija alternativaca za sada nema program, oni su alternativa bez programa, biti će dovoljno medijsko sučeljavanje', komentirao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poziv Mire Kovača na sučeljavanje pred stranačkim članstvom, javlja N1.

Plenković je rekao kako je ovo izborna kampanja i vrijeme je da iz javnog prostora razgrnu floskule, šuplje priče i ono što nema veze s onim što je platforma HDZ-a.

'Ja ću sigurno pobijediti i biti predsjednik HDZ-a. Oni se ponašaju tako jer gledaju cijeli proces iz vlastitih ambicija. Ne možete imati vodstvo HDZ-a koje hoće vući u svom smjeru. U mojoj ekipi je tim ljudi koji su ime i prezime stekli samostalno, nitko nije kopija nekoga tko je kandidat za predsjednika stranke. Dijelimo zajednički smjer i zato želimo da vodstvo bude koherentno, a ne da imamo situaciju u kojoj imate nekoga tko će vam stalno ići u rikverc', rekao je Plenković te dodao kako je njihova kampanja na temelju programa i postignuća te ambicija za HDZ i Hrvatsku u budućnosti.

Plenković se osvrnuo i na prvi sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost rekavši kako nije bilo eksplicitnog spominjanja vojske te da je dobro što se sastanak održao.

'U ovom trenu ne prijeti nam dinamiziranje migracijskog kretanja jer je ključ u novom čvrstom stavu grčke Vlade koja će držati kontrolu granice. U ovom trenu policija kontrolira našu granicu, ako bude potrebno, sve druge službe će biti na pripravnosti. U ovom trenu nema potrebe za to, imamo jasnu situaciju i nema razloga za dodatne aktivnosti mimo oinh koje radi policija', rekao je ocijenivši sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem učinkovitim.

'Ovo je situacija koja zahtjeva najviši stupanj odgovornosti čelnika izvršne vlasti, normalno je da ćemo surađivati sukladno zakonu i Ustavu, što ne znači da dijelimo političke stavove, imat ćete prilike vidjeti kada će to biti', rekao je Plenković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!