sjednica vlade

Plenković: Za Pelješki most dobit ćemo 357 milijuna eura iz fondova EU-a

01.06.2017 u 10:21

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade pohvalio se 'kontinuiranim rastom BDP-a, rastom zaposlenosti i investicija'. Rekao je da očekuje nastavak pozitivnih trendova. Najavio je i da će Europska komisija do 7. lipnja dovršiti svu proceduru vezanu uz sufinanciranje izgradnje Pelješkog mosta

'Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac dobila je poziv Europske komisije koja će do 7. lipnja dovršiti sve svoje procedure vezane uz najveći projekt koji se u Hrvatskoj ikad financirao novcem iz Unijinih fondova.

Radi se o cestovnom povezivanju juga Hrvatske: izgradnji Pelješkog mosta, pristupnih cesta te stonske obilaznice. Očekuje se da će Hrvatska za taj projekt iz fondova EU-a dobiti 357 milijuna eura bespovratnih sredstava', rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Premijer je komentirao i najnovije događaje vezane uz krizu u najvećem hrvatskom koncernu Agrokoru.

Vlada raspravljala o zakonu o osiguranju radničkih tražbina Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Dodao bih da se nastavljaju sve nužne aktivnosti koje se tiču restrukturiranja Agrokora. Izvanredna uprava radi na dobivanju novih kredita za osiguranje likvidnosti. Mislim da su ovo dobre vijesti i na tom tragu možemo nastaviti s aktivnostima', rekao je Plenković.